5 MANIEREN OM JE KLEDING LANGER GOED TE HOUDEN

Heb je net een prachtig nieuw item gekocht bij C by Stories? Dan wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Met de juiste verzorging en aandacht kun je veel langer genieten van je favoriete kleding. Wij geven je 5 praktische tips om je C by Stories kleding in topconditie te houden.

1. Volg de wasvoorschriften op het label

Elk kledingstuk van C by Stories heeft een label met wasvoorschriften. Dat is niet voor niets: door deze instructies te volgen, weet je zeker dat je het item op de juiste manier wast. Zo voorkom je dat de kleur vervaagt, de stof beschadigd raakt of het kledingstuk krimpt. Neem even de tijd om het label goed te bekijken voordat je het item in de wasmachine stopt.

Let vooral op de aanbevolen wastemperatuur, het wasproces en of het item in de droger kan. Sommige stoffen, zoals wol en zijde, hebben speciale wasvoorschriften. Weet je niet zeker of je het goed doet? Raadpleeg dan de uitgebreide wasvoorschriften op de website van C by Stories.

2. Was kleding binnenstebuiten

Een slimme manier om te voorkomen dat je kleding slijt, is door het binnenstebuiten te wassen. Dit geldt vooral voor kledingstukken met een print, borduursel of andere versieringen. Door het kledingstuk binnenstebuiten te wassen, voorkom je dat de print of het borduursel beschadigd raakt. Ook kleding met een donkere kleur of een delicate stof blijft op deze manier langer mooi.

Het is ook raadzaam om ritsen en knopen te sluiten voordat je een kledingstuk wast. Zo voorkom je dat ze andere kledingstukken in de trommel beschadigen.

3. Draai je kleding niet te vaak om

Hoe vaker je een kledingstuk wast, hoe sneller het slijt. Was je kleding daarom niet vaker dan nodig is. Je kunt bijvoorbeeld jeans, truien en jassen een paar keer dragen voordat je ze wast. Hangen ze lang in de kast en zijn ze wat gekreukt? Vaak is alleen luchten of stomen al voldoende om een ​​kledingstuk weer fris te maken.

Natuurlijk was je sommige kledingstukken, zoals ondergoed, sokken en sportkleding, na elk gebruik wel. Maar controleer ook hier altijd of een wasbeurt echt nodig is. Zo spaar je niet alleen je kleding, maar ook het milieu!

4. Gebruik de juiste wasmiddelen

Voor het beste resultaat is het belangrijk om wasmiddelen van goede kwaliteit te gebruiken. Kies een wasmiddel dat geschikt is voor het soort stof en de kleur van je kleding. Er zijn speciale wasmiddelen voor delicate stoffen zoals wol en zijde.

Wil je je donkere kleding langer donker houden? Gebruik dan een wasmiddel speciaal voor donkere was. Dit bevat ingrediënten die verkleuring van de stof voorkomen. Lees altijd de instructies op de verpakking, zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid gebruikt.

5. Droog en bewaar je kleding op de juiste manier

Niet alleen de manier waarop je je kleding wast is belangrijk, maar ook hoe je ze droogt en bewaart. De meeste kledingstukken kun je het beste uitgevouwen op een droogrek drogen. Wil je een kledingstuk toch in de droger doen? Gebruik dan de laagste stand.

Berg je kledingstukken altijd netjes op als ze droog zijn. Vouw ze op of hang ze aan een hanger in de kast. Bewaar delicate items, zoals een zijden blouse of een wollen trui, in een kledinghoes. Zo bescherm je ze tegen stof, insecten en beschadigingen. Met de juiste opberging blijft je C by Stories-kleding een stuk langer als nieuw!

Met deze 5 tips tover je elk C by Stories-item om tot een blijvend pronkstuk in je garderobe. Nog een laatste tip: lees bij twijfel altijd het waslabel en de productinformatie op de website. Zo heb je extra lang plezier van je aankoop!

Waarom sustainable merken duurder maar beter zijn


In een wereld waar fast fashion de norm is geworden, is het makkelijk om te vergeten wat de ware kosten zijn van goedkope kleding. Lage prijzen gaan vaak ten koste van mensenrechten, milieu en kwaliteit. Gelukkig zijn er merken zoals C by Stories die kiezen voor een ethisch productieproces. In deze blogpost leggen we uit waarom sustainable merken zoals C by Stories misschien duurder, maar uiteindelijk veel beter zijn.


Eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden


Een van de belangrijkste redenen om voor sustainable merken te kiezen, is dat ze eerlijke lonen betalen en goede arbeidsomstandigheden bieden aan de mensen die de kleding maken. Bij fast fashion merken is er vaak sprake van uitbuiting, kinderarbeid en onveilige werkomstandigheden in de fabrieken. Sustainable merken zoals C by Stories zorgen er daarentegen voor dat de arbeiders een leefbaar loon verdienen en in veilige en menswaardige omstandigheden kunnen werken.


Door kleding te kopen bij een merk als C by Stories, draag je bij aan betere levens voor de mensen aan het begin van de productieketen. Je kunt er zeker van zijn dat jouw kledingstuk niet ten koste is gegaan van de gezondheid, veiligheid en het welzijn van anderen. Dat is misschien een paar euro extra waard, maar je krijgt er een goed gevoel voor terug.


Milieuvriendelijke en duurzame materialen


Een ander groot voordeel van sustainable merken is dat ze gebruik maken van milieuvriendelijke en duurzame materialen. Fast fashion maakt vaak gebruik van synthetische stoffen zoals polyester, die gemaakt zijn van aardolie en niet afbreekbaar zijn. Bij de productie komen ook veel chemicaliën en CO2 vrij. Sustainable merken kiezen bewust voor natuurlijke en gerecyclede materialen die veel minder belastend zijn voor het milieu.


C by Stories gebruikt bijvoorbeeld biologisch katoen dat geteeld is zonder pesticiden en chemicaliën. Ook werken ze met gerecyclede materialen zoals gerecycled polyester van plastic flessen. Door te kiezen voor duurzame stoffen, blijft de impact op het milieu beperkt en draag je bij aan een schonere planeet. Dat is een investering in de toekomst.


Tijdloze kwaliteit die lang meegaat


Goedkope fast fashion is vaak ook van slechte kwaliteit. De kleding gaat niet lang mee en moet snel vervangen worden. Dat is niet alleen zonde van je geld, maar zorgt ook voor veel afval. Sustainable merken kiezen voor kwaliteit en tijdloze designs, zodat je lang plezier hebt van je aankopen.


C by Stories besteedt veel aandacht aan pasvorm, afwerking en materiaalkeuze. De kledingstukken gaan jarenlang mee bij goed onderhoud. Je hebt dus misschien minder kleding nodig, omdat je minder vaak iets nieuws hoeft te kopen. Een duurder item dat je vaak draagt is op de lange termijn voordeliger en duurzamer dan een goedkoop item dat snel weer weg moet.


Unieke items en persoonlijke stijl


Sustainable merken produceren vaak op kleinere schaal en bieden unieke items aan. In plaats van de nieuwste massatrends te volgen, richten ze zich op tijdloze en veelzijdige kledingstukken die passen bij jouw persoonlijke stijl. Met items van C by Stories creëer je een duurzame garderobe die echt bij je past.


Door te kiezen voor bijzondere designs en hoogwaardige kwaliteit, voorkom je dat je er precies zo uitziet als iedereen. Je valt op in de massa en straalt uit dat je bewuste en weloverwogen keuzes maakt. Mode is tenslotte ook een manier om je persoonlijkheid en waarden uit te drukken.


Transparantie en eerlijk verhaal


Tot slot kiezen steeds meer consumenten voor sustainable merken vanwege de transparantie en het eerlijke verhaal. Je weet bij C by Stories precies waar de kleding vandaan komt en hoe het gemaakt is. Er wordt open gecommuniceerd over het productieproces en de impact op mens en milieu.


Dat geeft vertrouwen en een goed gevoel bij je aankopen. Je bent onderdeel van een positieve beweging naar een eerlijkere en duurzamere mode-industrie. Het merk deelt zijn waarden met jou als klant en creëert zo verbondenheid en loyaliteit. Je bent geen passieve consument meer, maar een actieve partner in positieve verandering.