Let op: Bestelling geplaatst na 18 Februari 17.00 uur worden pas na 25 Februari verwerkt.

Let op: Bestelling geplaatst na 18 Februari 17.00 uur worden pas na 25 Februari verwerkt.

De artiesten

We make it pretty.

C By Stories is het eerste persoonlijk ontworpen modelabel in Nederland dat het gezicht en het verhaal van haar makers voorop stelt. De meeste fabrieken, zelfs in Istanbul, bestaan uit duizenden medewerkers en honderden naaimachines. In het atelier van C By Stories staan precies vier naaimachines die jouw nieuwe verhaal aan elkaar weven. Deze mensen stellen we graag aan je voor. 

Created by stories. Worn by you. Ready for your future stories.

Merve

Founder en assistent 

Ladyboss Merve
Merve is een echte storyteller. Ze staat als succesvolle Turkse vrouw aan het hoofd van het Aln tekstil-atelier in Istanbul, waar we C By Stories maken. Ze heeft dit familiebedrijf eigenhandig uitgebouwd tot het succesvolle bedrijf dat het nu is. Met haar liefde voor het modevak geeft ze het werk in het atelier iedere dag kleur. Merve staat stevig in haar schoenen en heeft veel ervaring in de kledingindustrie. Ze houdt het atelier klein, zodat ze snel producties voor merken uit de hogere klassen, zoals C By Stories, kan neerzetten. Sinds de start van C By Stories is de samenstelling van haar team niet veranderd – iedereen wil blijven. Dat is de kracht van open communicatie en fijne samenwerking.

 
Sourcer Ebru: 
Als het fonkelt, weet Ebru het te vinden. Deze fashionista zoekt de mooiste stoffen, knopen en ritsen bij elkaar. Ze verleidt ontwerper Laura steeds weer om ze in de nieuwe collectie op te nemen. Ebru is gewild in Istanbul en heeft stiekem al meerdere aanbiedingen van andere merken gehad. Maar een verhaal schrijf je nooit alleen: De betrokkenheid tussen Amsterdam en Istanbul is zo groot dat het voelt alsof we meer delen dan alleen werk. En dus brengt Ebru iedere dag weer de mooiste verhalen tot leven met de chique materialen en de zware stoffen die alleen zij weet te ontdekken.

Mikail & Fesih 

Patroontekenaar Fesih:
Als secure patroontekenaar is Fesih super blij met de ontwerpen van C By Stories. De C By Stories-ontwerpen zijn technisch ingewikkeld. We werken veel met asymmetrie en verschillende lengtes. Deze ontwerpen geven uitdaging. En door uitdaging voel je dat je leeft, binnen en buiten je werk. Fesih is iedere dag weer impressed met zijn eigen werk. Dat voel je wanneer je een van zijn creaties draagt. Daardoor wordt zijn verhaal ook jouw verhaal. 

Patroontekenaar Mikail:
Stilte. Concentratie. Aandacht. En liefde. Dat is wat je ziet als je Mikail bezig ziet met het langzame lijnen trekken op patroonpapier. De technische ontwerpen van C By Stories worden door niemand zo gedetailleerd overgenomen als door de ervaren Mikail. Is er echt houte-couture-kunstenaar nodig? Mikail kan het. Ontwerper Laura en Mikail hebben lang de tijd genomen om helemaal op elkaar ingespeeld te raken. Want de patronen zijn uitdagend – kijk maar naar onze Pacha jurk bijvoorbeeld – én uniek. Net als de vrouwen voor wie we deze kleding samen maken.

621A8078

Gündüz Sezgin

42 jaar, Patroonsnijder

Na het tekenen van de patronen worden de stoffen langzaam uitgesneden door Gunduz. Het uitsnijden van de patronen is een belangrijk, maar ook foutgevoelig proces. Alleen met volle aandacht wordt de pasvorm precies goed.

Toch is technische kennis of een vaste hand niet het belangrijkste in het werk van Gunduz. De kunst van het werk zit voor hem in plezier: Zonder plezier kun je niet goed zijn in je werk. Herkenbaar? Voor veel ladies wel. Soms is hij drie uur lang bezig met het uitsnijden van een enkel patroon. En hij blijft gefocust. Op zijn werk, waar hij kleding voor jou maakt, maar ook thuis, waar hij kleding voor zijn kinderen maakt.

 

Hayrelu Pekgoz

47 jaar, Coupeur

Zoek in het woordenboek ‘vakman’ op en je ziet ‘Hayrelu’ staan. Coupeur Hayrelu werkt aan C By Stories omdat zijn dochters hem laten zien wat kleding doet voor mensen. Hij ziet hoe belangrijk outfits zijn voor jonge vrouwen om hun eigen identiteit vorm te geven en zich te kunnen uitdrukken. Als vader vindt hij het belangrijk dat zijn kinderen, zijn zoon ook, dat op verschillende manieren kunnen doen.
 
Worden wie je bent, dat doe je met de juiste outfit. Deze favorite van Laura vindt hij daar een goed voorbeeld van. Hayrelu werkt zes dagen per week toegewijd in de fabriek. Hoewel hij vrijwel altijd plezier heeft in zijn werk, heeft Hayrelu misschien wel het meest herkenbare verhaal van iedereen: maandagochtenden zijn altijd lastig…

Hatice Damlali

54 jaar, Kwaliteitscontrole

Deze krachtige vrouw heeft zo veel liefde in zich. Voor het modevak, maar ook voor haar gezin en haar kleinkinderen. Ieder ontwerp gaat eerst door haar handen, voordat hij op de post naar jou gaat. Hatice heeft een waanzinnig oog voor detail en is super kritisch. Zodra ze een fout ziet in de stof wordt gekeken hoe we dit kunnen fiksen.

Hatice werkt de laatste details van alle C By Stories-items met plezier af, zodat jij een nieuw verhaal kan starten.

Pssst… vragen over stoffen, fournituren, kleuren, patroontekenen, streetstyle in Istanbul of onze nieuwe collectie? Laura heeft dagelijks contact met haar team en is ieder kwartaal in Istanbul. Mail je vraag naar Cbystories@gmail.com en we geven je een follow-up!